Skip to main content

Cumhuriyetin Aydınlanma Öncüleri proje ekibi olarak Ekim 2023 itibariyle 500 kişinin üzerinde bir envanter derledik ve araştırma sonuçlarımızı en iyi şekilde sunabilmek için çeşitli alt projeler geliştirdik. Bunlardan biri DiasporaTürk’ün küratörlüğünde Kıvılcım’lara ait kişisel eşyaları (diploma, kitap, ders notu, fotoğraf , mektup, gazete haberi, vasıta biletleri vb) kapsayan bir enstalasyon çalışması. Diğeri ise Buse Kaçar’ın illüstrasyon dokunuşlarıyla ekibimizden Dr. Emir Öngüner’in derlediği görsel ve yazılı belgeleri içeren çalışmamız.

Sizin de 1923-1945 yılları arasında Türkiye’den yurt dışına 1416 sayılı kanun kapsamında devlet bursuyla ya da kendi imkanlarıyla yüksek tahsile gitmiş Kıvılcımlar’dan kalan bu gibi eşya ve hatıratlara erişiminiz varsa bize ulaşın! 

Gelin Cumhuriyetin ilk yıllarında gerçekleşen bu kalkınma yolculuğuna birlikte ayna tutalım.

Projemiz için Buse Kaçar tarafından tasarlanan ve RUUT by İŞBANK‘ın sponsor olduğu yurt dışında yüksek öğrenim görmüş onlarca kıvılcımın hikayesini anlatan illüstrasyon çalışmamız karşınızda!

T.C. Münih Başkonsolosluğu’nun 100. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu için Buse Kaçar tarafından tasarlanan ve Münih’te yüksek öğrenim görmüş kıvılcımları anlatan illüstrasyon çalışması.